Praktische tips, juicy verhalen en inside information direct in je inbox?
Schrijf je hier in.
Niet voor iedereen is het evident om in die publieke spotlights te staan. Vele vrouwen, vooral van kleur, krijgen al eens denigrerende opmerkingen, moeten zich hard bewijzen, worden niet au sérieux genomen.
Ik bespreek enkele principes van communicatie die jou kunnen helpen om de velden over communicatie in subsidiedossiers in te vullen.
Ze deelde ‘eventjes’ haar opinie via haar Instagram-kanaal en werd pardoes uitgenodigd aan de Tafel van Gert. Het overkwam Eva Dierickx enkele weken geleden. Met haar Instagram-account @deklasvaneva, haar kritische blik en ontwapenende persoonlijkheid boeit en inspireert zij ruim 13.000 kleuterleerkrachten en jonge ouders.
Is Instagram een goed platform om als onderzoeksteam op in te zetten? Wat kan het opleveren? Hoe kan je jouw account laten groeien? Heb je een doordacht plan nodig of kan het ook intuïtief? Wat met dat lastige algoritme dat constant verandert?
Hoor jij bij het team: “Naar de toiletten vluchten”? Of eerder bij het team: “Vlotjes met de visitekaartjes in de aanslag”? Netwerken, het is een dingetje.
Waarom zijn wetenschappers goed geplaatst om een opiniestuk te brengen? Moet je per se een harde stelling innemen? Hoe ziet de structuur van een opiniestuk eruit? Hoe begin je eraan?
Wat heb ik gestudeerd? Hoe ziet mijn loopbaan eruit? Wat heeft mij geholpen om hier te geraken? Spoiler alert: failing forward is zo een beetje een van mijn belangrijkste motto’s geworden 😊.
We mogen meer gaan babbelen met onze onderzoekssubjecten en stakeholders, en vragen: “Wat vind jij belangrijk? Wat houdt je bezig? Hoe denk jij over …? Hoe voel je je over …?”
Een publicatie van een boek: hoe begin je eraan? Moet je wachten tot je door een uitgever gespot wordt, of contacteer je er zelf een? Wie zorgt voor de marketing en verkoop? En… word je er rijk van 😃?