Werken aan onzekerheden
Ruimte maken voor kwetsbaarheid
We zijn allemaal maar mens, met onze eigen angsten en drempels, toch? Tegelijkertijd heb jij specifieke talenten en vaardigheden die jij wel eens als onderzoeker kan inzetten.
Welke droom koester jij in ‘t geniep?
Kamp je met angst of onzekerheid?
Je hebt angst om te falen, of te stralen. Of misschien voel je je niet altijd op je plek als ‘expert’. En je denkt: “wat gaan ‘ze’ er van vinden? Is dit wel leuk/interessant/professioneel voor hen?”. Daar wil jij van af.
- Hoe kan je je zelfzeker voelen en ook zo overkomen?
- Hoe kan je kritische vragen vlotjes beantwoorden?
- Tot waar reikt jouw expertise?
Samen bereiden we die momenten voor waar jij drempels tegenkomt, zowel inhoudelijk als vormelijk. Het doel? Dat jij die drempels overwint en kan communiceren op een manier die jou rust en zekerheid geeft. Wat een opluchting…
Geen podiumbeest of bestsellerauteur?
Brrr. Je vindt een groot podium met veel volk maar heel eng. Of je schrijft echt niet graag. Misschien heb je slechte ervaringen met journalisten. Je voelt dat je daardoor wel kansen mist.
- Welke communicatiestijl past bij jouw persoonlijkheid?
- Bij welk communicatiekanaal voel jij je comfortabel?
- Welke droom koester jij als het gaat om wetenschapscommunicatie?
We focussen op hoe je toch kan communiceren, dan wel op een manier die bij jouw persoonlijkheid en vaardigheden past. We pakken dat stapsgewijs aan en nemen de ruimte om te experimenteren.
Klaar om samen te werken?
Meer lezen over werken aan onzekerheden
-
Blog
6000€ voor 3min spreektijd?
Lees verder: 6000€ voor 3min spreektijd?Steeds meer hoor ik van onderzoekers dat ze benaderd worden door een verdoken verkoopsafdeling van media- of contentbedrijven om mee te werken aan een “dossier”, een “special” of andere.
-
Blog
Ethiek in wetenschapscommunicatie
Lees verder: Ethiek in wetenschapscommunicatieKrijg je vragen over onderwerpen waar je geen expertise in hebt? Vrees je dat journalisten zullen oversimplifiëren? Voel je druk van externe opdrachtgevers? Wat nu?
-
Blog
Doe het niet allemaal zelf
Lees verder: Doe het niet allemaal zelfJe moet die output van jouw onderzoek niet helemaal zelf ontwikkelen of verspreiden. Misschien (en zelfs: hoogstwaarschijnlijk) zijn anderen er zelfs beter in dan jou.
Klaar om een boost te geven aan jouw communicatie en zo met jouw onderzoek het verschil te maken?
Je kan op verschillende manieren met me samenwerken. Zowel voor begeleiding op maat als trainingen en workshops in groep.
Voor teams en individuele onderzoekers
Een traject op maat
Samen zoeken we uit welke aanpak bij jou of jouw team past. Ik ben hier heel flexibel in. Elke samenwerking is daardoor een beetje anders.
Voor teams en individuele onderzoekers
Trainingen en workshops
Interactief, hands-on en met een authentieke Julie-vibe: leer bij over communicatiestrategie, storytelling of presenteren. Of misschien een ander topic? Meer weten?
Voor individuele onderzoekers
Online cursus
Dankzij de cursus ‘de essentie van wetenschapscommunicatie’ maak jij met jouw onderzoek écht het verschil. Via doelgerichte communicatie die past bij jezelf en jouw stakeholders.