Werken aan onzekerheden

We zijn allemaal maar mens, met onze eigen angsten en drempels, toch? Tegelijkertijd heb jij specifieke talenten en vaardigheden die jij wel eens als onderzoeker kan inzetten.

Welke droom koester jij in ‘t geniep?

Kamp je met angst of onzekerheid?

Je hebt angst om te falen, of te stralen. Of misschien voel je je niet altijd op je plek als ‘expert’. En je denkt: “wat gaan ‘ze’ er van vinden? Is dit wel leuk/interessant/professioneel voor hen?”. Daar wil jij van af.

  • Hoe kan je je zelfzeker voelen en ook zo overkomen?
  • Hoe kan je kritische vragen vlotjes beantwoorden?
  • Tot waar reikt jouw expertise?

Samen bereiden we die momenten voor waar jij drempels tegenkomt, zowel inhoudelijk als vormelijk. Het doel? Dat jij die drempels overwint en kan communiceren op een manier die jou rust en zekerheid geeft. Wat een opluchting…

Geen podiumbeest of bestsellerauteur?

Brrr. Je vindt een groot podium met veel volk maar heel eng. Of je schrijft echt niet graag. Misschien heb je slechte ervaringen met journalisten. Je voelt dat je daardoor wel kansen mist.

  • Welke communicatiestijl past bij jouw persoonlijkheid?
  • Bij welk communicatiekanaal voel jij je comfortabel?
  • Welke droom koester jij als het gaat om wetenschapscommunicatie?

We focussen op hoe je toch kan communiceren, dan wel op een manier die bij jouw persoonlijkheid en vaardigheden past. We pakken dat stapsgewijs aan en nemen de ruimte om te experimenteren.

Klaar om samen te werken?

“Vroeger moest ik mijn collega niet vragen om te presenteren. Nu kan dat wel. Je gaf ons het zelfvertrouwen om naar buiten te komen.”

Els Du Bois, prof. ontwerpwetenschapper,
UAntwerpen

Meer lezen over werken aan onzekerheden