Kan je dat nu geloven?

Een chirurg. Met zo’n blauw-groen, semi-gekreukt papieren hoedje op. Die dagelijks transplantaties doet van levers, nieren en andere organen. Zie je die persoon voor jou? Wel, die vertelde mij vorige vrijdag dit:

“In de 21 jaar dat ik werk, heb ik nog nooit, maar echt nog nooit, samengewerkt in een workshop met mijn onderzoeksteam.”

Kan je dat nu geloven?

Dat ik de eerste persoon ben in zijn chirurgenloopbaan die zo hamert op teamwerk? Die hamert op samen nadenken en werken als team in plaats van elk op ons eigen eilandje?

Toen ik twee jaar geleden zelfstandige in hoofdberoep werd, wilde ik al dat gat in onderzoeksland dichten. Want er is eigenlijk weinig deftige ondersteuning voor teams zoals onderzoeksteams, vak- of onderzoeksgroepen. En toch hebben zij er zo hard nood aan.

De reacties van de teams waarmee ik werk zijn hartverwarmend en bemoedigend. Team per team per team. Er zijn nog veel teams te gaan, niet 😜?

Misschien werk jij ook in een team waar communicatie met daarbuiten een uitdaging is of zelfs onbestaande? Dromen jullie van één lijn, van eindelijk helderheid in de mist? Nooit meer snel-snel-tussen-twee-meetings-door communiceren via kanalen waarvan je niet durft in vraag te stellen of het allemaal wel nut heeft?

Dan ben ik daar voor jullie. Het is mijn ding om jullie in de communicatie met daarbuiten te ondersteunen. Wanneer wel, wanneer niet communiceren? Met wie precies? En waarom eigenlijk? Hoe dan? Samen gaan we op zoek naar een manier van communiceren die bij jouw team past, én op een manier die de mensen bereikt die je moet bereiken.

Stuur jouw uitdagingen, bekommernissen, suggesties of vragen. Dan babbelen we verder.

Met enthousiaste groetjes

P.S. Werk je in een team waar communicatie met daarbuiten een uitdaging is of zelfs onbestaande? Dromen jullie van één lijn, van eindelijk helderheid in de mist? Stuur jouw uitdagingen, bekommernissen, suggesties of vragen. Dan babbelen we verder.