23 jaar was ik. Klaar om de ‘volwassen wereld’ te betreden.

Mijn thesispromotor vroeg me of ik gedurende zes maanden op een onderzoeksproject wilde werken. Het ging over de inhoud van ons nieuws. Ik zag er wel iets in. Zes maanden werden zes jaar. Een betere eerste job dan dat? Dat kon ik me niet inbeelden. Die academische wereld, daar was ik dus in terecht gekomen. 23 jaar en blij was ik.

Maar ook: gechoqueerd. Die machinerie van data, analyses en publicaties die maar bleef draaien. Veel oog voor kwaliteit en detail. Het moet allemaal accuraat zijn (alle chance!). Publicaties stapelen zich op.

“En… wat nu? Wat te doen met al die publicaties die in vaktijdschriften verdwijnen? Moet dat niet verder verspreid worden, naar die mensen en organisaties waarover jullie schrijven? Neen?”

Communiceren met daarbuiten? Daar was meestal geen tijd voor. Het rendeerde niet. Het interesseerde de meesten ook niet echt. En daarbij: “we weten niet hoe eraan te beginnen.”

Van toen af aan wist ik: als anderen het niet doen, zal ik het doen. Sindsdien associëren mensen mij met ‘wetenschapscommunicatie’. Jarenlang heb ik zelf de communicatie verzorgd voor andermans projecten. Veel geleerd, veel gefaald, veel gegroeid.

Sinds een jaar voel ik me rijp(er) om onderzoekers te helpen om zelf maatschappelijke impact te maken via communicatie. Dat doe ik enorm graag, da’s echt mijn ding ❤️.

En nu ga ik nog een stap verder: ik wil onderzoekers helpen om die eerste stappen te zetten naar meer impact. Helemaal gratis. Kleine, eenvoudige stappen die amper tijd vergen maar wel iets in beweging brengen.

Schrijf je in op het gratis stappenplan en breng je onderzoek naar buiten in vijf heel eenvoudige stappen.

Wat mag je verwachten?

  • 1 stap per week in jouw mailbox. En dat vijf keer.
  • Na die vijf stappen ontvang je mijn persoonlijke feedback. Op maat van jezelf en jouw onderzoek. Ja, ik weet het, dit is zotjes 😁.
  • Wat nog? Ah, ja: ik word zelfs jouw grootste supporter.

Want zeg nu eens eerlijk? Je zou het toch fijn vinden mocht jouw onderzoek nuttig zijn, niet enkel voor de academische wereld, maar ook voor de maatschappij?

Met intussen-minder-gechoqueerde groetjes

P.S. Die vijf stappen zijn écht heel eenvoudig. Je moet geen Lieven Scheire of Hetty Helsmoortel zijn. Gewoon jezelf. Ga er actief mee aan de slag, of gebruik ze als inspiratie –> Oké oké dan!