Een spuit!? Wat is die van plan?

De liftdeuren sluiten zich en je merkt dat je niet alleen bent in de lift. Je kijkt naar rechts, naar de enige andere liftbezoeker en… die heeft een spuit en een infuus vast.

Nog voor je een ontsnappingsroute kunt bedenken, vraagt die jou: “Wist je dat jouw lichaam zélf kankercellen kan vernietigen? Dat kan met immuuntherapie.”

Verbouwereerd maar wel geïnteresseerd luister je naar wat zij vertelt. En je begint een gesprek met haar over de verschillende therapieën tegen kanker.

Wacht eens even: is dit een elevator pitch? Een letterlijke dan?

⏪ Flashback naar 2018 ⏪ In opdracht van de Universiteit Antwerpen plaatste ik kankeronderzoeker Evelien Smits in de lift van het MAS in Antwerpen. Evelien zat mee in het complot. De toevallige liftbezoekers waren zich van geen kwaad bewust en werden stiekem gefilmd. Candid camera dus, net zoals in the nineties. Daarna deed ik dat nog eens over met acht andere onderzoekers.

Wat ik leerde uit het liftproject?

Onderzoekers missen niet per se de vaardigheden om hun onderzoek kort en krachtig te brengen. Mits wat omdenken, focussen en veel schrappen komen ze er al-tijd.

Wat onderzoekers wel vaker missen? Dat is die zekerheid om uit de veilige comfortzone te stappen. Iets dat je nog nooit gedaan hebt, is spannend. Dat is voor iedereen zo. Maar hoe ga je ermee om? Ga je niet uit de comfortzone stappen, of net wel?

Daar zie ik het verschil tussen onderzoekers die veel maatschappelijke impact maken, en onderzoekers die geen of weinig impact maken.

Treed jij gemakkelijk of net heel moeilijk uit jouw comfortzone? Als je met mij samenwerkt, wordt dat net gemakkelijk. Want we zorgen ervoor dat je in jouw communicatie toch dicht bij jezelf blijft, en we pakken dat stap voor stap aan.

Op meerdere manieren kunnen wij samenwerken zodat jij maatschappelijke impact kunt genereren: dat kan diepgaand en duurzaam, of kort en krachtig.

Babbelen, eens polsen of koffie drinken? Stap gerust even uit je comfortzone en stuur mij een mailtje. Dan babbelen we verder.

Met enthousiaste groetjes

P.S. Kort en krachtig? Of liever diepgaand en duurzaam? Op verschillende manieren kan je met mij samenwerken.